Cevi/Logins Nieuwsflash 2020/6

Lokale besturen werken steeds digitaler, zowel intern als in de communicatie naar de burgers toe. De overkoepelende overheden op het federale en Vlaamse niveau zetten hier op in en via die weg kunnen we samen deze weg verder inslaan. Zo zijn Peppol en eBox ruim ingevoerd en komt het Burgerprofiel, Digitaal Archief Vlaanderen en de Magda-documentendienst nu op het voorplan.

We linken hiervoor met herbruikbare bouwstenen en werken samen veilige concepten uit. De Cevi Group schrijft zich volledig in.

Jan Deprest
CEO Cevi/Logins

 

Webinar BEO

In het BEO-webinar van 18 november gaven Stefaan en Timo hun visie op het ontsluiten van BBC-gegevens op een actuele manier. De combinatie met een live demo van de nieuwste versie wist een publiek van meer dan 100 lokale besturen te boeien.

De webmodule is ingevoerd al voor de Covid-periode. Het spreekt voor zich dat vlotte consultatie van dergelijke gegevens bij thuiswerk alleen nog maar aan belang gewonnen heeft. Het gebruikersgemak waardoor een korte toelichting als opleiding volstaat en de flexibiliteit waarmee u gegevens ontsluit naar diverse doelgroepen ondersteunt de huidige digitale transformatie via :

  • Decentrale gebruikers inzicht geven op de budgettoestand en de strategische opvolging
  • Zelf bestelaanvragen aanmaken
  • Diensthoofden de bestelaanvragen of facturen laten valideren

En dit om het even waar, op om het even welk toestel.

Wat is nu nieuw ontwikkeld op vraag van onze klanten?

  • De decentrale ingave van het meerjarenplan & ARA’s (aanpassing raming decentraal)
  • Het opvolgen, ingeven en beheren van metingen en indicatoren voor het strategische meerjarenplan
    en het aanmaken van nieuwe acties
  • Bestelbonnen in bulk kunnen versturen en mailen
  • Leveringsnota’s verwerken
  • De decentrale ingave van verkoopfacturen , afdrukken en mailen (in bulk) naar de klant

Verder krijgt u in de nieuwste versie van BEO een volledige betaal- en herinneringshistoriek. Om de inkomende facturen te verwerken krijgt u ene boekingsvoorstel ingegeven door de validator en tagging. Uitgaande facturen kunt u dan weer decentraal aanmaken en ook afdrukken of mailen.

Hoe instappen?

Wanneer u al al over BEO beschikt dan kunt u de nieuwe versie eenvoudig zelf downloaden. De handleiding staat al klaar op de Teams-pagina van Financiën.

Voor wie onze BBC-software vanaf nu wil combineren met BEO: stuur een mailtje naar contactcenter@cevi.be met als onderwerp “Invoering webmodule” en het team Financiën van Cevi/Logins contacteert u terug met een voorstel op maat van uw bestuur.

Subscribe

Wilt u in het vervolg ook deze Nieuwsflash ontvangen? Schrijf u hier in!

Webinar vernieuwingen Vergunningen.NET

Ook de vernieuwingen van Vergunningen.NET werden via een webinar aan de lokale besturen voorgesteld. Op 29 oktober was dat. Naast de algemene vernieuwingen in een tweede versie van Vergunningen.NET werd ook de migratie TV0 en de module handhaving nader toegelicht. We bezorgen u hierna graag een samenvatting van dat uitgebreide webinar.

Vergunningen versie 2

De vergunningensoftware kent enkele uitbreidingen en vernieuwingen in een vernieuwde tweede versie. Het betreft onder meer:

  • Aanpassen databank voor projectinhoudversies (PIV)
  • Activeren van een nieuwe gebeurtenis: vragen & wijzigen PIV (m.u.v. de meldingen waarvoor geen extra info of PIV kan worden gevraagd)
  • Invoeren beroepschriften as case (BSAC)

Deze tweede versie omvat ook koppelingen met diverse softwarepakketten:

  • Belastingen: Unibel
  • Boekhouding: New Horizon BBC
  • CRM voor het versturen van de omgevingsvergunning naar de Persoonlijke Informatiepagina (PIP), Doccle, eBox
  • Digitaal tekenen: Cevi DSS, Verifieer, Signing Hub
  • Notulering: Cobra, Greenvalley

Op de planning staat verder nog een niet-betalende upgrade met betrekking tot het verzameldecreet, de herwerkte treeview en een uitbreiding van de taken. In het voorjaar van 2021 wordt eveneens extra aandacht geschonken aan analoge procedures (vb. voorbesprekingen) en uitbreiding van de exportmogelijkheden. Wij blijven ook steeds virtuele opleidingen voorzien om u up-to-date te houden.

Migratie TV0

Deze migratie legt de focus op het gefaseerd migreren van alle gegevens uit de toepassingen Cemos/Ceviro, met als doel om deze dossiers te raadplegen en te bewerken vanuit de software Vergunningen. Op die manier zullen alle dossiers, ook de niet gedigitaliseerde stukken, opvraagbaar zijn in een geïntegreerd vergunningenpakket:

  • De eerste fase omvat de migratie TV1 voor het raadplegen, editeren en registreren van de RO dossiers. Ook wordt een nieuw XML vergunningenregister voorzien, conform de technische richtlijnen.
  • De tweede fase omvat de migratie TV6 voor het raadplegen, editeren en registreren van de milieu dossiers.
  • In het kader van deze migratie kunnen ook alle GIS-lagen van RO, DBA en Milieu toegevoegd worden aan één laag: LGS_Vergunning_OV_Locatie. Via een halve dag GIS ondersteuning is het mogelijk om alle GIS-rapporten hieraan aan te passen.

Wat voorzien wordt in latere fase: register onbebouwde percelen, kavelbeheer en het plannenregister. Sommige zaken zijn reeds in test, voor andere zaken zijn we afhankelijk van de richtlijnen van Vlaanderen.

TV1 migratie

Uitbreiding module handhaving

De module werd ontwikkeld conform het handhavingsdecreet. De ontwikkeling gebeurde in samenwerking met diverse gemeenten en omvat onder meer:

  • Bouwmisdrijven en inbreuken
    • Aanpassen GIS-contouren
    • Registreren gegevens volgens het vergunningenregister
    • Toevoegen van aanmaning(en), stakingsbevel, minnelijke schikking, vordering of misdrijf (met omschrijving, afbeeldingen, PV-nummer, briefopmaak, etc.)
  • Milieumisdrijven

De module handhaving bouwmisdrijven en inbreuken is beschikbaar en werd reeds getest bij diverse gemeentebesturen.

Module handhaving

Hebt u het webinar gemist of wilt u bijkomende informatie of een offerte op maat? Dan kunt u steeds contact opnemen met de collega’s van Vergunningen via het centrale helpdeskplatform Topdesk. Via dit platform zult u ook steeds meer zicht krijgen op de nieuwsbrieven, handleidingen en releasenota’s van het team Vergunningen.

Webinar BOA – Berichten Overal en Altijd

Nog webinar nieuws trouwens. U bent van harte uitgenodigd op ons webinar BOA dat plaatsvindt op dinsdag 1 december, van 10.00 tot 11.30 uur.

We beschikken over een volwaardig pakket voor registratie en verwerking van inkomende en uitgaande berichten en stellen u dan uitgebreid de laatste functionaliteiten (zoals digitaal tekenen, koppeling met authentieke bronnen en e-Box) in de toepassing voor.

Inschrijven kan via deze link.

Modern personeelsbeleid bij lokale besturen ondersteund met HR-software

HR-beleid wint ook bij lokale besturen aan belang. De uitdagingen voor uw HR-team worden steeds complexer en uitdagender. Cevi/Logins biedt in samenwerking met partner Dileoz een hedendaagse totaaloplossing voor personeelsbeheer binnen uw lokaal bestuur.

De nieuwste generatie HR & payroll software DPP (Dileoz Payroll Platform) laat u toe om modulair een softwarepakket op maat van uw bestuur op te bouwen. Met de self-service component hebben medewerkers op elk moment en elk toestel toegang tot hun eigen dossier. Gekoppeld aan deze sterke software-oplossing biedt Cevi dienstverlening aan op maat van uw bestuur. Dankzij een uitgebreide dienstencataloog kiest u zelf welke taken de personeelsdienst in eigen handen houdt en welke worden uitbesteed aan de specialisten van Cevi.

Recent overtuigde deze toepassing onder meer Provincie Limburg, stad Mechelen en gemeente Grimbergen. Hebt u interesse in dit aanbod of wenst u meer te weten te komen over de mogelijkheden voor uw bestuur? Contacteer ons op contactcenter@cevi.be.

Lokale besluiten als gelinkte open data – LBLOD

Het Vlaamse programma LBLOD (Lokale Besluiten als geLinkte Open Data) omvat verschillende projecten waarmee door het introduceren van “linked data” de gegevens in lokale besluitvorming hergebruikt kunnen worden. Cevi heeft de notuleringstoepassing Cobra laten valideren en heeft voor het criterium “overeenstemming met de OSLO standaarden” maturiteitsniveau 3 behaald. Deze functionaliteit is beschikbaar vanaf Cobra 4.0.

Als lokaal bestuur bent u verplicht om tegen juni 2021 uw besluitvormingsdocumenten gelinkt te publiceren. Cobra gebruikers ontvangen in de eerste helft van december een voorstel op maat om over te schakelen naar deze Cobra versie.

Zaventem bevestigt keuze voor Vreemdelingenmodule

Logo ZaventemAnn Maes, afdelingshoofd Burgerzaken Zaventem, getuigt over de tevredenheid over onze toepassing in de gemeente Zaventem.

Wij werken al meer dan 5 jaar met de vreemdelingenmodule van Cevi/Logins.
De dienst vreemdelingen van de gemeente Zaventem is heel tevreden over de toepassing: ze is opgebouwd uit intuïtieve, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke schermen.  De medewerker wordt gedurende de verschillende procedures van A tot Z begeleid en men kan erop vertrouwen dat deze toepassing voortdurend wordt geüpdated. Onze samenwerking werd derhalve opnieuw verlengd.

Streaming: een versterking van het digitaal vergaderen

Cevi en Streamovations bundelden in 2018 de krachten en bieden u een streaming oplossing geïntegreerd met Cobra en Cobra@Home. Verschillende besturen videostreamen nu ook hun digitale raadszittingen via ons platform. Met dezelfde integratie mogelijkheden en dezelfde professionele ondersteuning.

Met veel plezier bekijken we samen de mogelijkheden voor uw bestuur.

Verslag Cevi/Logins Usernamiddag

Op 24 november vond de eerste virtuele Usernamiddag plaats. Op het programma:

Deel 1:

Als antwoord op de opmerkingen in de audits (die nu door VVSG worden uitgevoerd in samenwerking met Howest) rond netwerkauthenticatie en netwerksegmentatie heeft Cevi/Logins vandaag verschillende oplossingen. Netwerksegmentatie via de Sophos firewall en netwerkauthenticatie via Pulse Secure.

Deel 2:

Een functionele en technische toelichting bij:

  • het ontsluiten van de statussen adreswijziging naar Mijn Burgerprofiel
  • de uitnodigingsbrieven voor het vernieuwen van een eID via de Magda documentendienst.

Een toelichting en presentatie van BOA (Berichten Overal en Altijd – een postregistratiesysteem)

Mocht u niet in de gelegenheid geweest zijn dit User-webinar te volgen, dan volstaat een mailtje naar jo.coucke@cevi.be. We sturen u dan de link door waar u het kunt herbekijken.

Usermiddag - Guy Rammant
Usermiddag - Wim Speybrouck

Trefdag Digitaal Vlaanderen

Logo Vlaanderen Verbeelding werktOp 26 november kunt u terecht op de Trefdag Digitaal Vlaanderen. Ook wij (Cevi-group) zijn aanwezig op de virtuele beursvloer!

Beursvloer Trefdag Digitaal Vlaanderen